Logga in och aktivera ditt konto i Finna

När du är inloggad i Finna kan du:

 • förnya och reservera lån

 • spara favoriter och sökningar

 • ställa in sökbevakningar

 • granska dina användaruppgifter

 • nå licensbelagt elektroniskt material (gäller endast användare med Arcada-användarnamn).


 • Aktivera ditt konto i Finna:

  1. logga in

  2. anslut bibliotekskort (gäller endast användare med Arcada-användarnamn)

  3. byt pinkod

  Logga in

  Studerande och personal vid Arcada loggar in med Arcada-användarnamn och lösenord.

  Externa användare loggar in med lånekort och pinkod. Ditt efternamn fungerar som en tillfällig pinkod då du loggar in första gången. Om det inte fungerar med efternamn, försök med koden 12345, eller kontakta biblioteket.

  Anslut bibliotekskort (gäller endast användare med Arcada-användarnamn)

  Ditt efternamn fungerar som en tillfällig pinkod om du inte har en pinkod från tidigare. Om det inte fungerar med efternamn, försök med koden 12345, eller kontakta biblioteket.

  När du har anslutit ditt bibliotekskort till kontot, kan du använda de bibliotekstjänster som är kopplade till kortet (t.ex. reservera böcker, förnya lån)

  Byt pinkod

  Byt därefter pinkod i fliken Min profil. Den nya PIN-koden ska bestå av 4-12 tecken. Du kan använda bokstäver (a-z, A-Z) och siffror (0-9).  Nätbetalning

  Gå till fliken Avgifter. Klicka på Betala på nätet och följ anvisningarna. Eventuella avgifter som inte går att betala (accrued fine / kumulerade avgifter) härstammar från försenat material som fortfarande är utlånat på ditt konto. Dessa avgifter kan betalas först då lånen är returnerade till biblioteket.

  Betalningsförmedlare

  Betalningsförmedlingstjänsten utförs och som leverantör står Paytrail Oyj (2122839-7) i samarbete med banker och kreditinstitut. Betalningar med Visa Electron eller MasterCard-kort syns Paytrail Oyj som mottagare i korträkningen och förmedlar även betalningen till köpmannen. Paytrail Oyj har verksamhetstillstånd för betalningsinstitut beviljat av Finansinspektionen. Vid klagomål ber vi er i första hand vara i kontakt med nätbutiken.

  Paytrail Oyj

  FO-nummer: 2122839-7

  Innova 2

  Lutakonaukio 7

  40100 Jyväskylä

  Telefon: 0207 181830