Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan
Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan
Lärresurs
Seppälä-Kolkka, Taina, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
; Rantakari, Niina, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
; Leinonen, Suvi-Tuulia, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
; Salo, Laura, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
; Raitio, Anne-Marie, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
; Palosaari,Jenni, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
; Ylönen, Merja, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
; Huhtala, Marjut, Ammattikeittiöosaajat ry
; Kemi, Virpi, Ammattikeittiöosaajat ry
Skapad: 21.3.2024, Redigerad: 21.3.2024
Innehåll
- Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan (Extern länk)
Lärresurser hämtas till Finna från Biblioteket för öppna lärresurser (aoe.fi).
Wasteless food services in Finland-hankkeessa on julkaistu opas ruokapalveluille ruokahävikin hallintaan ja vähentämiseen. Hankkeen tavoitteena oli löytää hyviä käytänteitä seurata ja vähentää elintarvikejätettä sekä ruokahävikkiä erityyppisissä ruokapalveluissa. Hankkeessa mukana olevien ruokapalveluiden kanssa tehdystä yhteistyöstä ja kerätystä tiedosta rakentui Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan, joka on julkaistu verkossa helmikuussa 2024. Opas sisältää neljä teemaa; mittaaminen, kehittäminen, viestintä ja tiedolla johtaminen. Opas on suunnattu erityisesti ruokapalveluiden esihenkilöille, jotka voivat käyttää hyvien käytänteiden askelia ja lisäaineistoa hävikin hallinnan keinoihin perehtymiseen, perehdyttämiseen, nykytilan hahmottamiseen ja kehittämisen suunnitteluun. Menestyksekäs ruokahävikin hallinta vaatii yhteistyötä, kerättyä ja jaettua tietoa sekä selkeitä määriteltyjä tavoitteita. Wasteless food services in Finland -hankkeen Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan pyrkii tukemaan tätä yhteistyötä ja kannustamaan hävikin seurannan sujuvoittamiseen. Hankkeen infolaatikko:
Wasteless food services in Finland -hanke 1.12.21-31.3.2024 Hanketta toteuttavat Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Ammattikeittiöosaajat ry. Rahoitus maa- ja metsätalousministeriön ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta. Rahoituksen on myöntänyt Ruokavirasto. Opas on saatavilla vain Suomenkielisenä
Materialets användarrättigheter |
---|
CC BY 4.0 Vad betyder det här? |
Målgrupp |
Allmänheten Expert Elev Lärare |
Utbildningsstadium |
Högskoleutbildning Yrkesutbildning Lägre högskoleexamen Utbildning som handleder för yrkesutbildning |
Typ av läromaterial |
Applikation Presentation |
Ämnen |
Språk |
finska |
Andra titlar |
Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan |
Materialtyp |
Lärresurs |
Organisation |
Biblioteket för öppna lärresurser |
Kod |
urn:nbn:fi:oerfi-202403_00027480_7 |
Författarna |
Utgivare |
2024
|
Publicerad |
2024
|
Källsamling |
aoe |
Användningsområde |
Itsenäinen opiskelu Jatkotyöstettävä materiaali Ohjeistus Opettajan materiaalit ja osaamisen kehittäminen Oppimiskokonaisuuden osa Ryhmätyö Kurssimateriaali |
Sparad:
Materialet erbjuds av
- Biblioteket för öppna lärresurser
- Frågor eller respons angående materialet?
- Kontakta biblioteket
Materialet erbjuds av
- Biblioteket för öppna lärresurser
- Frågor eller respons angående materialet?
- Kontakta biblioteket